Sestavine:
- pol kilograma lisičk
- srednje velika čebula
- tri stroke česna
- pest nasekljanega peteršilja
- olje za praženje
- 20 gramov masla
- sol
- poper
- mleko
- moka
- 2 jajci
- sol
- olje za pečenje
- 300 gramov kisle smetane
- 1 jajce
- ščepec soli in popra
- 2 žlici sezama
- 2 žlici parmezana
Spečemo nekaj palačink. Število je odvisno za števila oseb za katere pripravljamo recept. Na olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Do mehkega. Dodamo očiščene lisičke. Če je le mogoče se izognemo izpiranju v vodi. Natrgamo jih na manjše resice. Pražimo jih dokler ne izpari vsa tekočina in začnejo cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, sol in poper po okusu in še naprej pražimo nekaj minut.
Pražene lisičke odstavimo in dodamo maslo.
Na vsako palačinko položimo zvrhano žlico lisičk, zvijemo in drugo ob drugo polagamo v pekač, ki smo ga predhodno dobro namazali z maslom. Kislo smetano in jajci stepemo, rahlo solimo in popramo, s tem prelivom prelijemo palačinke. Na koncu še potresemo s sezamom in parmezanom.
Pečico segrejmo na 220 stopinj Celzija, palačinke pečemo 20 minut, da se po vrhu dobro zapečejo.
Dober tek!