Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Polnjene bučke za žar ali pečico
Rubrika:

Recepti

Polnjene bučke za žar ali pečico

Pripravimo namaz, ki ga lahko uporabimo za zelenjavo, ki jo bomo pekli na žaru ali v pečici. Klobuke šampinjonov, malancane, bučke, paradižnik ...


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

- dve žlici stopljenega masla
- tri žlice naribanega parmezana
- večji strok strtega česna
- velika pest drobno nasekljanega peteršilja
- sol in poper
- origano za posip



Postopek

Vse sestavine premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo malo olivnega olja.

Bučko prerežemo na pol, in z žlico posnamemo semenje. Solimo in popramo. Maso namažemo v izdolbeno bučko. Dodamo še nekaj koščkov paradižnika in posipamo z origanom.
Tako pripravljeno bučko lahko spečemo na žaru, ali pa jo pečemo v pečici na 200 stopinj približno pol ure.

Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.
bis
Polnjene bučke za žar ali pečico




Bučke za žar ali pečico
LCHF recepti
Polnjene bučke
Recept za polnjene bučke
Sestavine za polnjene bučke






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Dobro je vedeti
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Dobro je vedeti
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Dobro je vedeti
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Napitek, ki je obnorel svet
Zdravje, lepota
Napitek, ki je obnorel svet
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
Dobro je vedeti
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Dobro je vedeti
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice
Zdravje, lepota
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor