Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin
Rubrika:

Recepti

Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin

Enostavna sladica bo navdušila vse generacije, ker je enostavna in hitra, paše pa tako h kavi, kot sadnim sokovom


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
  • cimetov sladkor
  • nesoljeno maslo
  • toast
Priprava:

Če nimate cimetovega sladkorja, ga lahko naredite sami. Zmešajte sladkor, ki ga običajno uporabljate in cimet, pri čemer na dve žlici sladkorja uporabite eno žličko cimeta.



Rolice pripravite tako, da najprej toastu odrežete skorjo. Sredico zvaljajte, da boste dobili tanko palačinko. To palačinko navlažite s stopljenim maslom in jo izdatno posipajte s cimetovim sladkorjem. Na levi in desni naredite zavihka, ki se stikata na sredini, nato pa tako pripravljeno palačinko zvijte v rolico. Rolice je najbolje peči v pekaču za muffine. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija, pecite pa 15 minut oziroma, dokler rolice ne porjavijo.

Preden jih postrežete, jih lahko prelijete z vanilijevo kremo ali jogurtom.

Celoten postopek priprave si oglejte na spodnjih slikah.
vkj
Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin


Izvrstne cimetove rolice iz 3 sestavin




Cimetov sladkor
Cimetove rolice
Enostavna sladica
Hitra priprava
Vanilijeva krema






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Zdravje, lepota
Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Dobro je vedeti
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Najboljši domači ščit pred rakom
Dobro je vedeti
Najboljši domači ščit pred rakom
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Zdravje, lepota
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Dobro je vedeti
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Dobro je vedeti
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Presenetljiva peteršiljeva voda
Zdravje, lepota
Presenetljiva peteršiljeva voda
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Dobro je vedeti
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Dobro je vedeti
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
Zdravje, lepota
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
5 koristi indijskih oreščkov
Zdravje, lepota
5 koristi indijskih oreščkov
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Zanimivosti
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
Zdravje, lepota
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
3 sestavine za domač probiotik
Dobro je vedeti
3 sestavine za domač probiotik
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Zdravje, lepota
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
Dobro je vedeti
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Zdravje, lepota
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Dobro je vedeti
Preveč sladkorja? Nič hudega!




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor