Če se dokopljete do ekoloških, zdravih in svežih semen pšenice, je to lahko super hrana za vas. Pšenični kalčki imajo namreč 10 aminokislin, ki jih človeško telo ne proizvaja, jih pa potrebuje za delovanje. Poleg tega imajo pšenični kalčki celo vrsto vitaminov, normalizirajo aktivnost želodca, izboljšujejo krvni obtok in blagodejno vplivajo na živčni sistem. Z rednim uživanjem pšeničnih kalčkov se vam bo izboljšala koža, popravila stopnja holesterola v krvi in še kup pozitivnih stvari. So izjemno bogat vir vitamina E.
Za lajšanje revmatičnih težav in proti artritisu vzemite kavno žličko pšeničnih semen, jih pustite kaliti, naslednji dan pa jih zmešate z enako količino stopljenega masla. Lahko dodate tudi žličko zmletih orehov, medu in suhega sadja. Taka mešanica bi bila dobra tudi za jest, še bolj zdravilna pa je, če z njo namažete krpo in si iz nje naredite obkladek, ki ga vsake dve ure menjate z novim.
Ljudski zdravilci pogosto uporabljajo pšenične kalčke za zdravljenje bolečin v sklepih, brez zadržkov pa jih lahko dodajate k solatam in celo testeninam ...