Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Avokadov čolniček
Rubrika:

Recepti

Avokadov čolniček

Avokado običajno vzamemo v roko, si ga ogledamo, potipamo in vrnemo na polico, ker ne vemo kaj bi z njim počeli. Pripravite ga po tem receptu in ugotovite, kaj ste zamujali.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Če ga boste kupili, ga pustite na sobni temperaturi dva do tri dni zoreti. Ko bo mehek na otip, je pripravljen za uporabo.

Sestavine:
- zrel avokado
- konzerva tune v olivnem olju
- trdo kuhano jajce in en rumenjak
- kapre
- limonin sok
- majhen paradižnik
- por ali mlada čebula
- črne olive
- poper

Priprava:
Avokado po dolžini iz obeh strani zarežemo do koščice, ter ga s prsti narahlo prepolovimo. Koščico odstranimo, vsebino izdolbemo z žlico, jo narežemo na koščke in vrnemo v izdolbeno lupino.
Tuno odcedimo, dodamo obročke pora ali čebule, zdrobljen rumenjak, na majhne koščke narezan paradižnik, kapre in na obročke narezane olive. Rahlo premešamo in z žlico položimo na koščke avokada v lupino. Pokapamo z limoninim sokom, popramo in obložimo s koluti kuhanega jajca, pora ali čebule, paradižnikom in filejem inčuna.

Nasvet: iz istih sestavin lahko pripravite tudi solato. Avokado izdolbite z žlico iz lupine, da ostane v enem kosu. Vsebino narežite na krhlje. Koščke odcejene tune dajte na krožnik, obložite jo s krhlji avokada in vsemi ostalimi sestavinami.

Jed ne vsebuje glutena, ima zelo malo ogljikovih hidratov in dosti zdravih maščob. Ustreza LCHF prehranjevanju.
Bis
Avokadov čolniček




Avokado recepti
Kuhana jajca recepti
LCHF recepti
Tuna solata
Zdrave maščobe












8 napak, ki jih delamo na dietah
Dobro je vedeti
8 napak, ki jih delamo na dietah
7 nevarnih dodatkov v hrani
Dobro je vedeti
7 nevarnih dodatkov v hrani
Paradižnik v službi lepote
Dobro je vedeti
Paradižnik v službi lepote
Rozine: majhne, a izjemno koristne
Dobro je vedeti
Rozine: majhne, a izjemno koristne
Zakaj je jutranji sprehod najboljša stvar, ki jo lahko naredite zase?
Dobro je vedeti
Zakaj je jutranji sprehod najboljša stvar, ki jo lahko naredite zase?
7 vsakdanjih živil, ki dokazano povečujejo tveganje za raka
Dobro je vedeti
7 vsakdanjih živil, ki dokazano povečujejo tveganje za raka
7 navad, ki škodijo zdravju
Dobro je vedeti
7 navad, ki škodijo zdravju
Najhitrejša dieta na svetu?
Dobro je vedeti
Najhitrejša dieta na svetu?
Telovadba, ki zmanjša apetit
Zdravje, lepota
Telovadba, ki zmanjša apetit
5 zdravih živil, ki niso tako zdrava, kot si mislite
Dobro je vedeti
5 zdravih živil, ki niso tako zdrava, kot si mislite
6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
Zdravje, lepota
6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
Zdravje, lepota
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
živila, ki preprečujejo napenjanje
Dobro je vedeti
živila, ki preprečujejo napenjanje
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Zdravje, lepota
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
Zdravje, lepota
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
Dobro je vedeti
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
Zdravje, lepota
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
4 šokantna dejstva o sladkorju
Dobro je vedeti
4 šokantna dejstva o sladkorju
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Dobro je vedeti
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Hrana, ki pospeši presnovo
Dobro je vedeti
Hrana, ki pospeši presnovo




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor