Rubrika:
Recepti
Zloženka z mesnimi kroglicami in špinačo
Na vrtu je sveža špinača, pa nimate več idej, kako bi jo pripravili? Poskusite ta recept.
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- 1/2 kilograma sveže špinače
- 1/2 kilograma mletega mesa (lahko tudi puranjega)
- 300 gramov smetane za kuhanje
- 1 jajce
- manjšo čebulo
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- 1/2 žličke posušenega origana
- ščepec muškatnega oreščka
- 50 gramov naribanega parmezana
- sol in poper
- olivno olje za praženje
Priprava
Čebulo nasekljamo in jo popražimo na olju. Dodamo jo k mletemu mesu. Dodamo še strt česen, nasekljan peteršilj, origano in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in naredimo kroglice v velikosti oreha. Na hitro jih iz vseh strani popečemo na olivnem olju.
Špinačo očistimo in blanširamo. Ohlajeno na grobo nasekljamo, dodamo smetano za kuhanje, strok strtega česna, muškatni orešček, solimo in popramo.
Maso prelijemo v pekač primerne velikosti in vanjo zložimo kroglice, eno ob drugo. Rahlo potresemo, da se masa enakomerno porazdeli, in da so kroglica pokrite. Potresemo s parmezanom.
Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo 20 minut. Lahko tudi kakšno minuto več, da se na vrhu lepo zapeče.
Postrežemo jih lahko s polento ali s pirejem iz cvetače, če ste na LCHF prehrani.
Jed je LCHF in brez glutena.
Bis
brezglutenski recept
LCHF recept
pečene mesne kroglice špinačo
recept mesne kroglice špinača
sveža špinača recept