Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Zelo okusni in preprosti piškoti so bili dolgo časa skrivnost. Predvsem zaradi sestavin, ki pred 500 leti v Evropi niso bile poznane. Potem pa se je ta recept ohranil vse do današnjih dni, ko se je zgodila demokratizacija receptov. Ne pozabit, da so bili kuharski recepti dolgo časa ena najbolj strogo varovanih skrivnosti, s pojavom interneta pa skrivnosti ni več. Tako lahko tudi vi pripravite enostavne pridigarjeve piškote.
Sestavine:- 1 skodelica sladkorja
- 3 žlice kakava v prahu
- 1/2 skodelice masla
- 1/2 skodelice mleka
- 1 žlica vanilije
- 1/2 skodelice arašidovega masla
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
Priprava:V srednje velikem loncu in na srednje močnem ognju segrejte sladkor, kakav, maslo in mleko. Vse skupaj pustite vreti eno minuto in potem odstavite, da se nekoliko ohladi.
Nato dodajte vanilij, kikirikijevo maslo in ovsene kosmiče ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite čim bolj homogeno zmes. Na pekač dajte papir za peko, nanj pa z žlico oblikovane kroglice. Počakajte, da se zmes strdi in piškoti so pripravljeni.