Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Popečene gobe s testeninami in kajmakom
Rubrika:

Recepti

Popečene gobe s testeninami in kajmakom

Samo hrustljavo popečene v kombinaciji s testeninami. Za neučakane gobarje, ki želijo čimprej poskusiti sadove svoje gobarske pustolovščine.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- sveže nabrane gobe
- testenine
- dva večja stroka česna
- šopek peteršilja
- ščepec timijana
- ščepec rožmarina
- sol in poper
- žlica kajmaka
- nariban parmezan
- žlica masla
- dve žlici olivnega olja
- ščepec muškatnega oreščka

Priprava:



Uporabimo mlade in čvrste gobe. Primerni so mladi brezovi turki, lisičke in jurčki. Očistimo jih, na hitro splahnemo pod tekočo vodo in narežemo po dolžini na četrtine, manjše pa samo na pol.

V ponvi segrejemo olje in maslo ter gobe na hitro popečemo iz vseh strani. Nato temperaturo zmanjšamo, dodamo timijan, rožmarin, nasekljan česen in peteršilj. Dodamo dve žlici vroče vode (uporabimo vodo, v kateri kuhamo testenine) in pražimo še približno 10 minut, da voda izpari. Solimo in popramo, dodamo muškatni orešček in kajmak.

Primešamo kuhane in odcejene testenine, posipamo s parmezanom in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.

Dober tek!
Bis
Popečene gobe s testeninami in kajmakom




Gobarska pustolovščina
Kajmak recept
Popečene gobe
Recept za popečene gobe
Testenine






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Zakaj ste se zredili čez noč?
Dobro je vedeti
Zakaj ste se zredili čez noč?
Kako veste, da ne jeste dovolj ogljikovih hidratov?
Dobro je vedeti
Kako veste, da ne jeste dovolj ogljikovih hidratov?
Jejte sadje pred obroki in hujšajte
Zdravje, lepota
Jejte sadje pred obroki in hujšajte
Zakaj vsi hočejo gensko spremenjen krompir?
Zanimivosti
Zakaj vsi hočejo gensko spremenjen krompir?
Ocvrta hrana ogroža zdravje
Dobro je vedeti
Ocvrta hrana ogroža zdravje
Če hujšate, zajtrk ni pomemben?
Dobro je vedeti
Če hujšate, zajtrk ni pomemben?
Skriti morilec 21. stoletja
Dobro je vedeti
Skriti morilec 21. stoletja
10 jesenskih živil, ki vam pomagajo hujšati
Dobro je vedeti
10 jesenskih živil, ki vam pomagajo hujšati
Kaj morate vedeti o povezavi glutena in ščitnice
Dobro je vedeti
Kaj morate vedeti o povezavi glutena in ščitnice
5 najbolj zdravih jesenskih živil za izboljšanje spomina
Dobro je vedeti
5 najbolj zdravih jesenskih živil za izboljšanje spomina
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Če jeste to, vnašate strup v svoje telo
Dobro je vedeti
Če jeste to, vnašate strup v svoje telo
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Kaj se dogaja z organizmom, če redno jemo hruške
Zdravje, lepota
Kaj se dogaja z organizmom, če redno jemo hruške
Dva vitamina, ki ju najpogosteje primanjkuje ljudem, starejšim od 50 let
Zdravje, lepota
Dva vitamina, ki ju najpogosteje primanjkuje ljudem, starejšim od 50 let
10 + 1 nutricističnih nasvetov samo za bogate
Dobro je vedeti
10 + 1 nutricističnih nasvetov samo za bogate
Nogavice v postelji niso samo za pozimi
Dobro je vedeti
Nogavice v postelji niso samo za pozimi
Sokovi za nižanje pritiska
Dobro je vedeti
Sokovi za nižanje pritiska
Kaj dobite, ko kombinirate čokolado in jabolko
Dobro je vedeti
Kaj dobite, ko kombinirate čokolado in jabolko




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor