Čičerika je izjemno živilo, ki pri nas ni prav pogosto, pa zato še ne znamo iz nje pripraviti vse te čudovite prigrizke, kot jih omogoča.
Čičerika je namreč polna vitaminov A. E in C, ima veliko magnezija, kalcija in kalija, še več pa ima zelo zdravih antioksidantov in rastlinskih vlaknin.
100 gramov enolončnice iz čičerike je zelo zdravilno in polno potrebnih hranil. Pomembno je le, da čičeriko pred kuhanjem čez noč namočite v vodo v katero sta dali žličko (ali dve) sode bikarkone). Pred kuhanjem odcedite, dodajte zelenjavo po želji, Pomembno je pa je, da vso juho posolite povsem na koncu (če bolje pa je, če ne solite!).
Zelo dobri so tudi čičerikini polpeti, ki jih kuhate dokler niso mehki, nato jih spasirajte, dodajte začimbe in oblikujte hlebčke. Pecite jih pri temperaturi 200 stopinj Celzija 30 minut.