Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
živilo, ki ima več beljakovin, kot jajce!
Rubrika:

Zdravje, lepota

živilo, ki ima več beljakovin, kot jajce!

100 gramov čičerike znižuje slah holesterol, izboljša zdravje črevesja, ščiti srce in ščiti pred boleznimi srca, pred sladkorno in tudi pred rakom ...


Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Čičerika je izjemno živilo, ki pri nas ni prav pogosto, pa zato še ne znamo iz nje pripraviti vse te čudovite prigrizke, kot jih omogoča.

Čičerika je namreč polna vitaminov A. E in C, ima veliko magnezija, kalcija in kalija, še več pa ima zelo zdravih antioksidantov in rastlinskih vlaknin.



100 gramov enolončnice iz čičerike je zelo zdravilno in polno potrebnih hranil. Pomembno je le, da čičeriko pred kuhanjem čez noč namočite v vodo v katero sta dali žličko (ali dve) sode bikarkone). Pred kuhanjem odcedite, dodajte zelenjavo po želji, Pomembno je pa je, da vso juho posolite povsem na koncu (če bolje pa je, če ne solite!).

Zelo dobri so tudi čičerikini polpeti, ki jih kuhate dokler niso mehki, nato jih spasirajte, dodajte začimbe in oblikujte hlebčke. Pecite jih pri temperaturi 200 stopinj Celzija 30 minut.
vkj


Antioksidanti
Beljakovine
Čičerika
Rastlinska vlakna
Zdravi recepti






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Dobro je vedeti
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Dobro je vedeti
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Dobro je vedeti
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Napitek, ki je obnorel svet
Zdravje, lepota
Napitek, ki je obnorel svet
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
Dobro je vedeti
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Dobro je vedeti
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice
Zdravje, lepota
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice
Ali jogurt res dela čudeže in ali vam lahko tudi škodi?
Dobro je vedeti
Ali jogurt res dela čudeže in ali vam lahko tudi škodi?
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Zdravje, lepota
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Dobro je vedeti
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor